Wat is de beste huisdierenverzekering?

by PetSecur | aug 26,2020 | verzekeren

pexels-snapwire-46024

Het antwoord op de vraag wat de beste huisdierenverzekering is luidt natuurlijk: "dat hangt er van af". Ieder huisdier is verschillend en heeft daarom behoefte aan een andere verzekering. Het ene huisdier zal een andere dekking nodig hebben dan het ander. Welke het beste past, hangt af van een aantal factoren. In dit artikel leggen we uit welke factoren dat zijn en waar je rekening mee moet houden.

Hoe hoog (of laag) is de premie?

De hoogte van de premie van een hondenverzekering of een kattenverzekering kunnen flink uiteenlopen. De premie is namelijk afhankelijk van de leeftijd, het ras en het gewicht van de hond of kat. Hoe groter of zwaarder je trouwe viervoeter, hoe meer je betaalt voor de maandelijkse premie van de huisdierenverzekering. 

Wat wordt er vergoed door de verzekering?

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden is wat er wel en wat er niet vergoed wordt door de verzekering. Over het algemeen is de basisverzekering bij de meeste aanbieders hetzelfde. Hierin wordt een consult bij de dierenarts vergoed en zijn noodzakelijke operaties inbegrepen. Toch is het altijd goed om een brochure op te vragen en een volledig beeld te krijgen van het dekkingsoverzicht van een aanbieder. Er kunnen altijd uitzonderingen zijn en het is daarom goed om te weten wat er wel en niet vergoed wordt. 

Wat is de maximale uitkering?

Bij iedere hondenverzekering en kattenverzekering is er een maximale hoogte gesteld aan de uitkering per jaar. De hoogte van deze uitkering verschilt echter per dierenverzekeraar en het is goed om dit mee te nemen in je overweging. Je wilt natuurlijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Onderzoek daarom wat de kosten zijn van een gemiddelde operatie voor jouw hond of kat en zoek daar een passende huisdierenverzekering bij. 

Bij PetSecur bieden we de hoogste uitkering van Nederland aan tot wel € 5.500.

Hoe hoog is het eigen risico?

De laatste factor waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van een geschikte huisdierenverzekering, is de hoogte van het eigen risico. Dit kan een vast bedrag per maand zijn of een gedeelte van het declarabele bedrag. Soms kan dit ervoor zorgen dat de goedkoopste huisdierenverzekering door de hoogte van het eigen risico toch een stuk hoger uitvalt dan eerder gedacht. 

Kies je pakket en bereken je premie!

Lid worden van Petsecur en niet voor onverwachte kosten komt te staan? Kies het pakket dat het beste bij je past en bereken je premie. Op die manier verzeker je jouw plezier én dat van je dier.

Hond of kat verzekeren?

Nu incl. castratie/ sterelisatie.

Verzeker hond
Verzeker kat
blog-verzekering-dier