Waarom kan een huisdier maar tot 7 jaar verzekerd worden?

by PetSecur | aug 19,2020 | verzekeren

michael-PVlnNm5RHSM-unsplash

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom huisdieren maar tot hun 7e levensjaar verzekerd kunnen worden. Want niet alle huisdieren worden toch even oud? Mijn huisdier heeft geen aandoeningen, maar omdat hij 8 is kan ik hem niet verzekeren? Allemaal logische vragen en daarom leggen we in dit artikel uit waar deze leeftijdsgrens vandaan komt.

Jouw plezier, samen verzekerd

We willen allemaal onbezorgd plezier hebben met ons huisdier en altijd de dierenarts kunnen betalen als hij of zij ziek is. Daarom is Petsecur een verzekeraar zonder winstoogmerk. We zijn een Onderlinge Waarborgmaatschappij. 

Petsecur is dus een soort fonds waar je als baasje lid van wordt en is daarom van ons allemaal. Ieder jaar kijken we of de verzekering nog goedkoper kan. Een leeftijdsgrens is een van de dingen die nodig zijn om de premie zo laag mogelijk te houden. Op die manier zijn we samen verzekerd, waardoor we optimaal kunnen genieten van ons huisdier. 

De hoogste dekking van Nederland

Door het hanteren van deze leeftijdsgrens kunnen wij ook de hoogste dekking van Nederland bieden. Uit gesprekken met dierenartsen is gebleken dat veel baasjes dure operaties bij hun dier niet uit laten voeren vanwege de hoge kosten. 

Dit willen we absoluut voorkomen. Door een leeftijdsgrens van 7 jaar te hanteren kan Petsecur tot wel €6.000 euro per dier per jaar uitkeren, het allerhoogste bedrag van Nederland. Dit komt doordat we het samen doen en er samen voor zorgen dat we gedekt zijn tegen onverwachte hoge zorgkosten voor onze huisdieren. 

Kat of hond blijft na 7 jaar gewoon verzekerd

Huisdieren die voor hun 7e jaar bij PetSecur zijn verzekerd, blijven dit ook na hun 7e jaar voor exact dezelfde aandoeningen. De brede dekking van PetSecur geldt dus ook voor oudere honden en katten. Daarom is het belangrijk om een hondenverzekering of kattenverzekering op een zo vroeg mogelijke leeftijd af te sluiten. Op deze manier blijft je dier ook na het 7e levensjaar gewoon verzekerd voor eventuele aandoeningen die in hun jonge jaren zijn ontstaan. 

Meteen je huisdier verzekeren?

Lid worden van Petsecur en niet voor onverwachte kosten komt te staan? Kies het pakket dat het beste bij je past en bereken je premie. Op die manier verzeker je jouw plezier én dat van je dier, ook na het 7e levensjaar.

Hond of kat verzekeren?

Nu incl. castratie/ sterelisatie.

Verzeker hond
Verzeker kat
blog-verzekering-dier