De 10 mooiste wandelroutes voor jou en je hond | Petsecur

by PetSecur | mar 18,2020 | gezondheid

Vind je het heerlijk om samen met je hond lekker uit te waaien? En ben je op zoek naar mooie wandelroutes in de Randstad? Wij zetten de 10 mooiste en meest bijzondere wandelroutes voor jou en je hond op een rijtje. Want Nederland barst van de prachtige hondvriendelijke bossen, vlaktes en heides. Ervaar het zelf en ga eropuit samen met je trouwe viervoeter.

Wandelen met de hond in de regio Utrecht

De Lange Duinen in de Utrechtse Heuvelrug

De Lange Duinen zijn een onderdeel van de Soester Duinen; de grootste levende duinen van de Utrechtse Heuvelrug. Samen met de Soester Duinen vormen de Lange Duinen een ‘levend’ stuifzandgebied. De Lange Duinen zijn benoemd tot aardkundig monument. Ze geven een goed beeld van het ontstaan van de provincie Utrecht. In de Lange Duinen kun je heerlijk dwalen. Op deze wandelroutes mag je hond overal loslopen. Dat maakt het wandelen met je hond nog leuker.

5921136445_6cf5601d63_k

Foto door: E. Dronkert

Het Panbos bij Utrecht

Het Panbos is een losloopgebied voor honden. Het bos is onderdeel van het Utrechts Landschap en ligt in de driehoek Soest, Zeist en De Bilt. Karakteristiek voor het Panbos zijn de oude grove dennen aan de rand van de zandvlaktes. Door de wind is het zand tussen de wortels weggewaaid, waardoor de wortels blootliggen. De bomen krijgen hierdoor een mysterieuze uitstraling. Het lijkt alsof ze ook aan het wandelen zijn. Ze worden daarom ook wel ‘sprookjesbomen’ genoemd. Dit is een perfect bos om met je hond te wandelen, want jouw trouwe viervoeter mag hier lekker vrij rondrennen.

6365049539_3fefb8d61b_k

Foto door: E. Dronkert

Boswachterij Austerlitz in de Utrechtse Heuvelrug

Boswachterij Austerlitz, 835 hectare groot, is een prachtig, uitgestrekt natuurgebied. Het natuurgebied is onderdeel van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Het bosrijke gebied rond Austerlitz is vooral bekend om de 36 meter hoge piramide van aarde, die in 1804 gebouwd is door napoleontische soldaten. De piramide is het startpunt van vijf verschillende wandelroutes. Boswachterij Austerlitz kent verschillende loof- en naaldbomen, afgewisseld met open plekken en prachtige heidevelden.

Wandelen met de hond in het Zeisterbos

Het Zeisterbos is met een leeftijd van meer dan 200 jaar een van de oudste bossen van Nederland. De meeste bossen in Nederland zijn namelijk niet meer dan 70 jaar oud. De ondergroei is dicht en gevarieerd, waardoor er veel verschillende vogelsoorten en reeën in het Zeisterbos voorkomen. Er zijn korte en lange wandelroutes uitgezet. Kortom, het is heerlijk wandelen met je hond in de prachtige bosrijke omgeving van Zeist.

Landgoed Groeneveld in Baarn

Landgoed Groeneveld is een romantisch, 18e-eeuws park in Engelse landschapsstijl. De plek bij uitstek om te wandelen over statige lanen, kronkelende paden en door de uitgestrekte Zuider- en Westerheide. Honden mogen het hele jaar loslopen en zwemmen in de vijvers.

Zin in een extra lange wandeling? Combineer de wandelroute van Landgoed Groeneveld dan met de oude bossen in Hooge Vuursche.

Wandelroutes met de hond regio Rotterdam en Amsterdam

Het Twiske tussen Amsterdam en Purmerend

Natuurpark Het Twiske is een groene oase en toch maar een paar kilometer van de stad. Dit grote, waterrijke natuur- en recreatiegebied is de perfecte locatie voor mensen die houden van rust, water en natuur. En je kunt er ook heerlijk wandelen met de hond. In de prachtige omgeving van het Twiske zijn namelijk vijf losloopgebieden aangewezen en twee hondenstranden. Of je nu alleen een frisse neus wilt halen, een mooie gemarkeerde route van een uur wilt lopen, of de hele dag op pad wilt: in het Twiske vind je voor alle niveaus en voor alle momenten de prachtigste wandelroutes voor jou en je hond.

4871192633_89e4c269a6_k

Foto door: Johan Wieland

Het Lage Bergse Bos regio Rotterdam

In het Lage Bergse Bos, onderdeel van recreatiegebied Rottemeren, mogen honden bijna overal loslopen. Het is een bosrijk gebied, afgewisseld met open stukken land en water. Al wandelend door het Lage Bergse Bos kun je oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders. Hoe bijzonder is dat? Er zijn drie wandelroutes uitgezet in het gebied: van 3 km, van 3,5 km en van 5 km. In het bos is ook een hondenstrand. Kortom, dit is de ideale plek om met je hond te gaan wandelen.

Het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is een pareltje voor jou als hondenbezitter. Het is ruim drie keer zo groot als het Central Park in New York. Een prachtig afwisselend bos met zwemwater, verharde en onverharde paden. Een waar hondenparadijs dus. Het Amsterdamse Bos kent zeven wandelroutes die jou samen met jouw hond door de verschillende natuurgebieden leiden.

Wandelroutes met de hond regio Den Haag

Meijendel – Scheveningen/Den Haag/Wassenaar

In Meijendel, aan de rand van de dichtbebouwde Randstad, lijkt de natuur vrij spel te hebben. In deze natuur liggen allerlei verborgen sporen van hoe mensen vroeger leefden en werkten. Al wandelend door de bunkers, oude akkers, sloten, grenspalen, wallen en watertorens kun je je voorstellen hoe men het vroeger opnam tegen de natuurelementen, de zee, de wind, het zand en de droge, nauwelijks vruchtbare grond. De wandeling rond Meijendel is 10,5 km lang. Let op: op de meeste plekken moet de hond aangelijnd worden.

Landschap-Duin-Meijendel-Wassenaar-03

Foto door: Marianne Cornelissen-Kuyt

Het hondenstrand in Kijkduin

Zijn jij en je hond fan van strandwandelingen? Dan kan en mag een wandeling op het hondenstrand in Kijkduin niet op je lijstje ontbreken. Rennen door het zand, de haren in de wind en een duik in de zee. Het strand is breed en de wandeling over het verharde pad door het duingebied is ook echt de moeite waard.

Hond mee en wandelen maar

Het kan niet anders dan dat in deze lijst met wandelroutes een of meerdere routes staan die jou en je hond wel bevallen. Ga op avontuur, ga eropuit en geniet van de frisse lucht in de mooie natuur die ons land rijk is. Mogelijkheden genoeg om te gaan wandelen met je hond!

Hond of kat verzekeren?

Nu incl. castratie/ sterelisatie.

Verzeker hond
Verzeker kat
blog-verzekering-dier