7 tips om te besparen op de dierenarts

by PetSecur | jan 23,2020 | dierenarts

dierenarts

Heeft je hond of kat ergens last van? De kosten van een bezoek aan de dierenarts kunnen snel oplopen. Met een beetje pech kost één consult al honderden euro’s. Als een ingreep nodig is, zelfs duizenden euro’s. Wil je voor je hond en kat de beste zorg, maar ook grip op de ziektekosten? Lees dan verder voor 7 tips om te besparen op de dierenarts.

Tip 1: Wacht niet te lang met naar de dierenarts gaan

Het is niet nodig om voor elk klein dingetje naar de dierenarts te gaan. Soms gaat de klacht vanzelf over. Maar houd je dier wel goed in de gaten. Te lang wachten met een bezoek aan de dierenarts kan de behandeling moeilijker maken. Naast dat het niet fijn is voor je dier om lang met klachten door te lopen, betekent een moeilijkere behandeling ook hogere ziektekosten.

Tip 2: Laat je huisdier steriliseren of castreren

Het castreren of steriliseren van je hond en kat voorkomt veel medische problemen. Dierenarts en tv-persoonlijkheid Piet Hellemans legt uit hoe je een goede keuze kunt maken tussen wel of niet castreren en steriliseren.

Tip 3: Houd je hond of kat gezond

Geef je huisdier goede voeding, van hoge kwaliteit. En geef de juiste hoeveelheid. Veel honden en katten hebben overgewicht - en overgewicht leidt vaak tot medische problemen. Houd het gewicht van je hond of kat dus goed in de gaten. Lees ook deze tips over het gezond houden van je huisdier.

Tip 4: Informeer naar aanbiedingen bij je dierenarts

Steeds meer dierenartsen hebben tijdelijke aanbiedingen of vouchers die je kunt vinden op internet. In bepaalde periodes bieden ze een voordeliger tarief voor o.a. inentingen of gebitscontroles. Je bespaart hiermee flink op de kosten van de dierenarts.

Tip 5: Sluit een goede verzekering af voor je hond of kat

Wil je grip hebben op de kosten van de dierenarts? Dan is een huisdierenverzekering onmisbaar. Je weet vooraf welke kosten gedekt zijn en komt op die manier niet voor onvoorziene uitgaven te staan. Bij PetSecur bieden we op dit moment een verzekering aan voor hond en kat.

Tip 6: Bel eerst met de dierenarts voordat je een consult afneemt

Een telefonisch advies is bij veel dierenartsen gratis. Vaak neemt een ervaren dierenartsassistente de telefoon op. Zij geeft je advies over de zorg die jij je huisdier zelf kan geven. Ook schat ze snel in of een consult nodig is, of niet. Door eerst zelf te bellen en niet meteen een afspraak te maken kun je al snel kosten besparen; misschien is een bezoek aan de dierenarts helemaal niet nodig.

Tip 7: Zorg voor tijdige vaccinatie van je hond en kat

Het vaccineren van je hond en kat voorkomt meerdere ernstige ziektes. Ziektes die zo ernstig zijn dat je huisdier er zelfs aan kan overlijden. Zorg er daarom voor dat je hond en kat ieder jaar tijdig ingeënt zijn. Daar kun je een hoop ellende voor je dier en kosten voor jezelf voorkomen.

Hond of kat verzekeren?

Nu incl. castratie/ sterelisatie.

Verzeker hond
Verzeker kat
blog-verzekering-dier