5 tips voor het kiezen van de beste voeding voor je hond of kat

by PetSecur | mar 06,2020 | gezondheid

kat-en-hond-voeding

Als trotse eigenaar van een hond of kat wil je natuurlijk alleen maar het beste voor je huisdier. Goede voeding draagt bij aan een goede gezondheid van jouw huisdier, helpt ziektes te voorkomen, waardoor je bespaart op de dierenarts. Voeding van goede kwaliteit houdt problemen buiten de deur en heeft een positieve invloed op het uiterlijk van je trouwe viervoeter.


Maar wat is nou de beste voeding voor jouw hond of de beste voeding voor jouw kat? En hoe moet je deze voeding kiezen? Wij zetten 5 tips voor je op een rijtje.

1. Droogvoer versus natvoer

Zowel droogvoer als natvoer zijn geschikt als totaalvoeding voor jouw huisdier. Waar bij katten natvoer het dichtst in de buurt komt van het oorspronkelijke dieet, is natvoer bij honden juist erg vochtig. Hierdoor moeten ze er relatief veel van eten. Wat betreft voeding voor je kat is natvoer dus de beste optie. Bij voeding voor je hond raden we je aan om voor droogvoer, diepvriesvoer of een combinatie hiervan te kiezen.

2. Voedingsstoffen in de juiste verhouding

Zowel honden als katten hebben verschillende soorten voedingsstoffen nodig om te overleven: eiwitten, vetten, vitamines, mineralen en water. Een hond heeft daarnaast ook koolhydraten nodig. De beste voeding voor jouw hond of kat bevat al deze voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid.

3. Kies niet automatisch voor commercieel voer

Het is erg makkelijk om voor commercieel voer te kiezen, omdat je dat bijvoorbeeld kent van de reclame. Maar maak niet automatisch de keuze voor commercieel voer. Natuurlijk is commerciële voeding een complete, uitgebalanceerde voeding waarbij je huisdier niets tekortkomt. Maar dat wil niet zeggen dat het voor jouw hond of kat de beste voeding is.

4. Houd rekening met bijzondere omstandigheden

Geen enkele hond of kat is hetzelfde. Sommige honden zijn bijvoorbeeld allergisch voor gluten of voor een bepaald dierlijk eiwit. Iets om rekening mee te houden bij het kiezen van de voeding voor je hond. Het kan ook zo zijn dat jouw hond of kat drachtig is of dat de moeder melk moet geven aan kleine puppy’s of kittens. Jachthonden hebben bijvoorbeeld ook weer andere voeding nodig. En als je hond of kat al wat ouder wordt, is er speciale seniorenvoeding verkrijgbaar.

5. Vraag het bij een dierenspeciaalzaak

Het is altijd aan te raden om advies in te winnen bij een dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Daar kunnen ze je van een persoonlijk advies, speciaal gericht op jouw hond of kat, voorzien. En het fijne is dat je (bijna) altijd je huisdier mee kunt nemen. Ze helpen je graag bij het kiezen van de beste voeding voor jouw hond of kat.

Wat de juiste voeding voor jouw hond of kat is, hangt dus af van een groot aantal factoren. Bij PetSecur hebben we het beste voor met jouw hond of kat. Daarom bieden we een huisdierenverzekering aan die ervoor zorgt dat jij zorgeloos kunt genieten van je dier. Mocht je vragen hebben over onze verzekering, neem dan gerust contact met ons op!

Hond of kat verzekeren?

Nu incl. castratie/ sterelisatie.

Verzeker hond
Verzeker kat
blog-verzekering-dier